Szobrászműhely

A szobrászműhely mintegy húsz évvel ezelőtt kezdte meg működést.

Ez a műhely azért került kialakításra, hogy a tanító képzésben jól bevált és nagy hagyományokkal rendelkező grafikai és festészeti jellegű képzési területek mellé beléphessen a térben történő konstruálás, tevékenykedés lehetősége is.

A térbeli tájékozódás képességének fejlesztésére nagy szükség van, hiszen a tanítók által oktatott gyermekek jövőbeli tanulásában és majdani munkájában nagy szerepet játszhat ennek a képességnek a fejlettsége.

A műhelyben megtalálható anyagok és eszközök segítségével a hallgatók létrehozhatnak változatos térbeli alakzatokat, figurákat, reliefeket, öntvényeket, konstrukciókat.

A hallgatók rendelkezésére áll két elektromos korong, mintázóállványok, kerámiaagyag, modellgipsz. Néhány éve beszereztünk egy hungarocellvágó gépet, amelynek segítségével mérnöki pontosággal vághatnak ki különböző alakzatokat.

A szobrászműhely nyújtotta előnyöket az általános tanítóképzésben résztvevőkön túl élvezhetik a vizuális nevelés választott műveltség terület hallgatói, akiknek számos olyan kurzusa van, amely során plasztikai feladatokat kell megoldaniuk. Ilyen tárgyak a Bábművészet, az Alkotási gyakorlatok, az Alkotótáborok hagyománya, vagy a Mestermunka (TTP. IV.) félév.

A műhely sokféle lehetőséget nyújt a hallgatóknak abban, hogy alkotó munkájukban sikeresek legyenek.

Szenátusi Ülés 2019. március 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2019. március 27.
Hallgatói klubkoncert 2019. március 27. 19:00 - 23:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. március 29. - 2019. március 30.